Rese recension Båstad

  • av

Hur är då Båstad som semesterort för en barnfamilj? Och det mitt i tennisveckan? Alldeles perfekt om du frågar mig! En fördel är dock om man gillar tennis. För det är väldigt tennisinriktat. Och vilken tur att jag gör det, gillar tennis alltså. Även om det är länge sedan jag tog lektioner eftersom jag fått två barn under tätt tid. När jag väntade sonen fick jag veta att tennis var en av de sporter jag absolut INTE skulle fortsätta med under graviditeten och efter det har jag bara inte kommit igång ännu.

Boende: Vi bodde i vår superfina husvagn som min pappa har byggt. Tror att vi var enda ekipaget på campingen som hade kaklat kök och badrum! Husvagn är toppen om man gillar friluftslivet, men inte är sugen på att ligga i tält med små barn.

Tennisen: I år var vi på sunsettennisen som hölls på onsdagskvällen. Det var kanonbiljetter, även om jag hade velat se mer matcher. Det är ingen höjdare att ta med barn på tennismatcher eftersom det finns vissa regler om hur man skall sitta kvar och när man får gå in till läktaren. Vi hade skaffat barnvakt. Hörde prat om att nästa år skulle de blanda herr och damtennisen till samma vecka istället för nu två separata veckor. Det tror jag är bra. Jag vill gärna se damtennisen också, men den ligger i ”fel” semestervecka för oss.

Mat: Vi hade så himla lyxigt i år. Min mamma och pappa stod för all mat och matlagning så vi bara åt. Och diskade lite.

Båstad: Jag älskar den här lilla staden med sina vanligtvis knappa 3500 invånare. Jag hoppas en dag åter vara en av dem. Båstad har allt jag vill ha, plus världens finaste fysiska bokhandel.

Barnaktiviteter: På campingen fanns många olika lekplatser, cyklar att hyra och så givetvis krabbfiske!

Om ni gillar festande är båstad definitivt något för er, framför allt under somrarna.