Hur du kan göra bubble waffle glass hemma

  • av

Ibland gör jag någonting och det visar sig precis som jag vill och jag kommer över månen luddig om det. Dessa bubbla våffla kottar / puffle kottar / eggloo ägg våffla kottar var helt precis hur jag ville ha dem. Bekännelse: Innan detta har jag aldrig haft en puffelkon. Jag tror att jag bokstavligen har haft tusentals äggvaflor – de är en av mina favoritfester i Hong Kong-stilen – men formade till en kon och fylld med glass? Nej. Naturligtvis är alla de fantastiska snygga kotteplatserna långt borta – Cauldron Ice Cream i Santa Ana, Eggloo i NYC – så jag var tvungen att göra lite för mig själv.

Bubblavafflar är enkla att tillverka, med bara ett varning: du behöver en bubblavaffeltillverkare. Jag har haft flera på grund av min bubbelvaffelbesatthet och jag kan säga, händerna ner, min favorit är den här elektriska. Den typ som låser dig som du använder över kaminen fungerar bra men det är mycket svårare att hålla rätt mängd värme och du måste arbeta mycket snabbare. Jag kan föreställa mig att de professionella tvärliga som de använder på gatorna i Hong Kong skulle vara fantastiska att använda också, men jag tror inte att mitt hem kan passa en annan våfflatillverkare.

Hur som helst, när du väl har din bubblavaffeltillverkare är det bara en fråga om smeten. Jag gick med en hybrid av en klassisk Hong Kong äggvåffel smet och en upplyst våffla smet. De flesta HK-äggvåfflor har inte att du piskar upp äggvita men jag tycker att det ger en lätt och fluffig krispighet till våfflorna. Den viktigaste ingrediensen, om du vill att dina våfflor ska smaka som de du får ut är vaniljsåspulver. Du hittar det i de flesta livsmedelsbutiker (eller på Amazon), men det är typ av en konstig retro brittisk ingrediens. Det är vad som lägger till den extra äggiga vaniljsås-kvaliteten till våfflan. Annars kommer det att smaka precis som en vanlig våffla. En bra våffla, men en vanlig god våffla.

Gör dina egna oändligt instagramvänliga bubbla våffla glass kottar / puffle kottar / äggloo ägg våffla kottar hemma. Smeten samlas lätt och du kan fylla dina kottar med ALLA saker: glass, frukt, kakor, allting går. 

När du har sorterat ditt våffeljärn och smet vill du ha något som hjälper dig att forma dina kottar. Jag gjorde lite papperskottar som fungerade riktigt bra, men du kan också bara kasta dem upp och lägga dem i ett högt glas för att hålla formen också. Därifrån är det bara en fråga om att fylla dem med din favoritglass och pålägg. Jag gick med lite Strawberry Pocky, strö och en läcker rullkaka. Super söta, roliga och läckra.

Dessa skulle vara så fantastiska att göra med ett gäng vänner på en sommarkväll. Kombinationerna är oändliga. Sommartid för alltid!

Gör dina egna oändligt instagramvänliga bubbla våffla glass kottar / puffle kottar / äggloo ägg våffla kottar hemma. Smeten samlas lätt och du kan fylla dina kottar med ALLA saker: glass, frukt, kakor, allting går. 

En anmärkning om hur länge du ska laga våfflorna: om du vill ha dem på den mjukare sidan, låt dem bara gå till gyllenbrun och låt dem svalna naturligt i konformen. Vanligtvis är HK-äggvåfflor en kombination av krispiga kanter och mjuka och chewy bubblor. Om du vill ha mer av den strukturen, se till att koka våfflorna lite längre. När du tillagar dem och de har formats kyler du dem snabbt genom att stänga av dem med ett fan eller magasin – det hjälper verkligen allt skarpt till rätt struktur och det är så du ser gatuförsäljare göra det i Hong Kong.